ARCHÍV:

(2019.09.11.)

A 2019 szeptember 29-én induló BMW M3 GT2 Sprint Verseny bajnokság lebonyolítása a következőképpen alakul:

A sorozat, a Blancpain bajnoksággal összhangban zajlik, mely során a soron következő Blancpain pályákon zajlanak majd a versenyek, ugyanazokkal a beállításokkal. 

A versenyeken 50km-es távot kell teljesíteni, ennek függvényében változnak a pályák körszámai. A futamok kétfordulósak lesznek, ami úgy néz ki, hogy az első futamon a szokásos kvalifikációs sorrend szerint áll fel mindenki a rajtrácson, a második futamon pedig az első sorrend fordítottjaként. 

A fordított sorrend úgy oldható meg az Assetto Corsa-ban, hogy amikor  qualify van akkor mindannyian kimegyünk a boxból, abban a sorrendben ahogyan szeretnénk majd a rajtrácsra felállni, és megyünk egy kört. (itt értelemszerűen csak lightosan kell menni egymás mögött egy kört) A kör befejeztével megállunk egymás mögött, és szavazást indítunk a versenyre ugrásra.

    

_________________________________________________________________________________

(2019.07.08.)

A Blancpain széria minden versenye szinte más-más minőségű aszfalton, napszak, és hőmérsékleti viszonyok között kerül megrendezésre! A versenynaptárban szereplő pályák információs lapján megtekinthetőek ezek az adatok, ezért ajánlott felkészülni rájuk. A versenyek időpontjai még nincsenek kitűzve, de szeptemberben kezdődik, ezért kérünk mindenkit aki indulni szeretne, hogy 2019. augusztus 20.-ig jelezze indulási szándékát a választott autóval, a jelentkezésnél feltüntetett elérhetőségek bármelyikén.


A Blancpain szériában az alábbi típusok közül választhatsz.


Audi R8 LMS 2016

Audi R8 LMS ultra

BMW Z4 GT3

Ferrari 488 GT3

Lamborghini Huracan GT3

McLaren 650S GT3

McLaren MP4-12C GT3

Mercedes SLS AMG GT3

Mercedes-Benz AMG GT3

Nissan Nismo 2014 GT-R GT3

Porsche 911 GTR3 R 2016

Glickenhaus SCG003C